hu / en

KRTK Hírlevél 2018/II. negyedév

A tartalomból: Egészségipar az „internetkorszakban”, A hazai középvállalati szektor szerepe az ipar területi versenyképességében, Társadalmi innováció: a marginalizáció enyhítése, Bemutatkozik az FDI kutatócsoport, Hírek, Kitüntetések, Könyvismertetés, Eseménynapló, Válogatás friss publikációinkból, Programajánló

Második negyedéves hírlevelünk fókuszrovatában egy olyan kutatásról olvashatnak, amelynek fő kérdése, hogy milyen hatással van az információs technológia fejlődése, az internetezés elterjedése az egészségügyi rendszerekre, hogyan hat ez a szereplők közti információs aszimmetriára és az egészségügy hatékonyságára. A kutatók bemutatják a magyar lakosság egészségügyi célú internethasználatra vonatkozó felmérésüket és a kapcsolódó nemzetközi eredményeket.

Fejlesztéspolitikával foglalkozó pécsi kutatónk a hazai középvállalati szektor jellemzőit vizsgálja, a Közgazdaság-tudományi Intézet munkatársai pedig egy lezárult nemzetközi kutatás eredményeire támaszkodva mutatják be a marginalizálódott társadalmi csoportok felzárkóztatásának szakpolitikai eszközeit, azok sikerességének tényezőit. Megismerhetik a közvetlen külföldi tőke-befektetésekkel foglalkozó interdiszciplináris kutatócsoportot, amely a három intézet együttműködésén alapszik, továbbá olvashatnak rendezvényeinkről, kutatóink friss publikációiról és a közeljövőben várható konferencia szerepléseikről. Kellemes olvasást kívánunk!

 

 

Hírlevél letöltése

Szerkesztő: Balabán Zsuzsa
Olvasószerkesztő: Patkós Anna
Feliratkozás/leiratkozás: itt