hu / en

Szalavetz Andrea blogbejegyzéséről ír a Portfolio

″Válság idején a globális vállalatok ma már egyre kevésbé követnek „óvatos kivárás” stratégiát. A (válság)menedzsment-tanácsadók egyik leggyakrabban használt – mára igencsak elhasznált – kifejezése az üzleti agilitás lett. A kutató szerint a magyar gazdaságpolitika agilitása is fejlesztésre szorul. ″

Egy cég Magyarország helyett az Egyesült Államokat választja, mert túl drágák vagyunk – www.portfolio.hu/ – 2020/05/20/

“Egy Facebook-posztban közölte az MTD, hogy gyártási kapacitásainak jobb kiaknázása és a költséghatékonyság érdekében augusztus 7-én bezárja nemesvámosi (Veszprém melletti) fűnyírógép és fűnyírótraktor gyárát és 465 fős leépítést hajt végre.
Az MTD-történetet nem az teszi igazán érdekessé, hogy bejelentették: „elengedhetetlenné vált a termelés költséghatékonyabb helyszínekre történő áthelyezése”, hanem, hogy mindez konkrétan azt jelenti, a fűnyíró traktorok gyártását az anyavállalat az Egyesült Államokban és Izraelben található üzemeibe helyezi át, írja elemzésében Szalavetz Andrea, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Közgazdasági és Regionális Tudományi Kutatóközpont, Világgazdasági Intézetének tudományos tanácsadója, amely az intézet blogján jelent meg.”