hu / en

A Regionális Kutatások Intézetének kutatói a Pécsi Akadémiai Bizottság testületeiben

Az MTA Pécsi Akadémiai Bizottságának szavazati jogú tagjai a 2020. július 8-i tisztújító választói ülésen megválasztották az új vezetőket és tagokat a 2020–2023-as akadémiai ciklusra.

A KRTK Regionális Kutatások Intézete kollégái közül a PAB X. Föld- és Környezettudományi Szakbizottság tagjai lettek Erdősi Ferenc, Fodor István és Faragó László (kutató professor emeritusok), továbbá Hajdú Zoltán (tudományos tanácsadó), valamint Gál Zoltán, Lux Gábor és Varjú Viktor (tudományos főmunkatársak).

A X. Föld- és Környezettudományi Szakbizottságának elnökévé a KRTK RKI DTO tudományos munkatársát, Rácz Szilárdot választották. Varjú Viktor a következő akadémiai ciklusra a Körforgásos Gazdaság Munkabizottság vezetője lett.

A PAB testületeiben végzett fél évszázados közösségi, szakmai munkássága elismeréseként Fodor István, kutató professor emeritust a PAB elnökségének tiszteletbeli tagjává választották, a X. Föld- és Környezettudományi Szakbizottság tiszteletbeli szakbizottsági elnök címmel tüntette ki.

Kollégáinknak gratulálunk és munkasikereket kívánunk!