hu / en

Magtérségek és perifériák – lehetőségek és fenntartható jövő – A Magyar Regionális Tudományi Társaság XVIII. Vándorgyűlése

A vándorgyűlés 2020. október 27–29. között online, illetve különböző helyszíneken hibrid módon kerül megrendezésre.

A társaság ebben az évben a centrumtérségek és a perifériák aktuális helyzetét, viszonyrendszerét és fenntarthatóságuk kérdéskörét kívánja körüljárni vándorgyűlésén. 

A konferencia társrendezője a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszéke.

Előadást tart Eveline van Leeuwen, az ERSA alelnöke; Jan Fidrmucaz Université de Lille egyetemi docense, Alexander Wandl, a TU Delft tudományos főmunkatársa, és Elekes Zoltán a KRTK KTI tudományos munkatársa; a 2019. év Kiváló Ifjú Regionalista Díjasa. 

18 magyar és négy angol nyelvű szekcióülésre, valamint négy angol nyelvű plenáris előadásra kerül sor. Mintegy 185 szekcióelőadás hangzik el a négy napon, köztük kutatóink – Egyed Ildikó, Finta István, Gál Zoltán, Hajdú Zoltán, Horeczki Réka, Lakócai Csaba, Lengyel Balázs, Lux Gábor, Koós Bálint, Kovács Katalin, Kovács Sándor Zsolt, Nagy Gábor,  Nemes Gusztáv, Pálné Kovács Ilona, Pámer Zoltán, Póla Péter, Rechnitzer János,  Tagai Gergely, Varjú Viktor, Uzzoli Annamária és Zsibók  Zsuzsanna – előadásai.

A részletes program IDE kattintva tekinthető meg.