hu / en

Bíró Péter és Horn Dániel cikke az önkéntes mentorok és a segítségre szoruló diákok egymásra találását segítő intelligens párosító platformról a Portfolion

A járvány kezdetekor március közepén minden hazai iskola digitális oktatásra állt át, és jelenleg a második hullám ismét egyre több iskolát kényszerít bezárásra, a középiskolákban 14 év felett már mindenki távoktatásban tanul. A diákok az online környezetben sokkal könnyebben elveszhetnek, lemaradhatnak, amennyiben nincs otthoni segítségük. Ennek megakadályozására jött létre az onkentesmentoralas.hu webes alkalmazás, amelyet közgazdász kutatóink terveztek a Magyar Református Szeretetszolgálat és a #school munkatársaival közösen, és együtt is üzemeltetik.

Önkéntes online mentorálás optimális összekötéssel

 Bíró Péter – Horn Dániel

“Az összekötött diákok és mentorok ezt követően a #school aloldalán az erre kialakított oktatási platformon keresztül tudnak egymással dolgozni az elkövetkező hetekben. Az onkentesmentoralas.hu weblapon történő regisztráció egy automatikus regisztrációt generál a #school oldalán is, ahol a mentor-diák párok és mentorálási csoportok is rögtön létrejönnek, hogy a résztvevőknek már csak a tanulással kelljen foglalkozni.  Minden óra után rövid visszajelzést írhat minden résztvevő, hogy mennyire találták hasznosnak az órákat, ennek alapján az optimalizáló algoritmus is finomítja a későbbi megoldásokat.”

Címlapkép: Getty Images