hu / en

Karsai Judit előadása és a Világgazdasági Tudományos Tanács 15. ülése videón

 

Mi az a kockázati tőke, hogyan változott intézményi környezete a kelet-közép-európai régióban, és miként lehet eredményes az innováció előmozdításában?
Egyebek mellett erről beszélt a Világgazdasági Tudományos Tanács 2021. december 6-i ülésén Karsai Judit, a KRTK Közgazdaság-tudományi Intézetének tudományos tanácsadója.

“Az újonnan létrejövő, gyors növekedésre képes innovatív vállalkozások finanszírozásának fő forrását világszerte a kockázati tőke jelenti.
A kockázatitőke-ágazat az iparág jellegéből adódóan csak globalizált módon tud működni. Úgy, hogy a gyors növekedésre képes, innovatív cégek magvető szakaszában a helyi befektetők vesznek részt a perspektivikus cégek kiválasztásában és finanszírozásában, majd külföldi társaikkal közösen fejlesztik tovább az egyre inkább nemzetközivé váló cégeket.  A nemzetközi terjeszkedés finanszírozásában azonban már azok a neves nemzetközi befektetési alapok játsszák a főszerepet, amelyek megfelelő mennyiségű tőkével, valamint szakmai tapasztalattal rendelkeznek a cégek sikeres felneveléséhez, tőzsdére juttatásához, avagy a szakmai felvásárlókkal való megállapodások megkötéséhez.”

⮚ Tovább a teljes cikkre – mta.hu

Az előadásról és az azt követő tanácskozásról készült felvétel ITT elérhető.

A vitaindító előadás írásos változata INNEN tölthető le.