hu / en

Élvonal – Kutatási Kiválósági Program

 

Az „Élvonal – Kutatási Kiválósági Program” a legdinamikusabb alkotási szakaszban lévő, kiváló, a nemzetközi tudományos világ élmezőnyébe tartozó, kutatásaikat magyarországi kutatóhelyen megvalósítani kívánó kutatók számára nyújt jelentős, legfeljebb öt éves támogatást.

A pályázatokat – tudományterülettől függetlenül – angol nyelven kell benyújtani. A pályázatok elkészítése és benyújtása elektronikus úton, az NKFI Hivatal Elektronikus Pályázatkezelő Rendszerén keresztül lehetséges a Pályázati útmutatóban leírt módon, legkésőbb 2022. április 28-án (közép-európai idő szerinti) 16:00 óráig.

A projekt futamideje

A projektnek 2022. augusztus 1. és 2022. október 1. között kell megkezdődnie, a végrehajtására a kezdéstől számítva 60 hónap áll rendelkezésre. A projekt költségeinek elszámolása a projektkezdés támogatási szerződésben meghatározott napjától lehetséges.

A rendelkezésre álló keretösszeg, igényelhető támogatás

A program megvalósítására a 2022-2027 közötti időszakban az NKFI Alapból rendelkezésre álló keretösszeg összesen 3 milliárd forint, ebből a 2022. évi kifizetésekre fordítandó forrás 600 millió forint. Projektenként a maximális 60 hónap futamidőre legfeljebb 350 millió forint – azaz átlagosan évi 70 millió forint – vissza nem térítendő támogatás igényelhető. A támogatás intenzitása 100%.

További részletek az NKFIH honlapján olvashatók.