hu / en

H2020 SPOT projekt záróesemény

 
A KRTK RKI Nyugat-magyarországi Tudományos Osztályának munkatársai november 29. és december 2. között az EU által finanszírozott H2020 SPOT projekt záróeseményén vettek részt Bécsben.

Az EU által finanszírozott H2020 SPOT projekt 15 tagú konzorciumának (13 európai ország, Egyesült Királyság és Izrael) célja az volt, hogy egy új megközelítést dolgozzon ki a kulturális turizmus megértésére és kezelésére, valamint a hátrányos helyzetű területek fejlődésének előmozdítására.

A projekt keretén belül a Nyugat-magyarországi Tudományos Osztály munkatársai Komárom-Komarno térségét elemezték, főbb eredményeiket november 30-án prezentálták. Emellett a projekt disszeminációért felelős csapataként a projekt teljes időtartama alatt kezelték és fejlesztették a projekt honlapját (http://www.spotprojecth2020.eu/), közösségi média felületeit.
Létrehozták továbbá a tudásközpontként szolgáló Web-based Resource Centre-t (http://www.spotprojecth2020.eu/resource-centre), amely a projekt egyik fő eredményeként került bemutatásra november 30-án és az eredmények nyilvános ismertetése során december 1-jén is. Az eredmények ismertetésén december 1-jén a 15 országból közel 100 vendég (kutató és érintett) vett részt.

A projekt innovatív eredményei közé tartozik emellett a SPOT-IT, amely egy GIS-alapú döntéshozatalt támogató eszköz a 15 ország esettanulmány területeire – így Komárom-Komarno térségére is – kifejlesztve.