hu / en

Tóth Gergő a Junior Prima díj „Magyar Tudomány” kategóriájának idei díjazottja

 

Idén 16. alkalommal adták át a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) épületében a Junior Prima díj „Magyar Tudomány” kategóriájának díjait. A díjazottakat idén is az egyes tudományterületek szaktekintélyei választották ki az MFB felkérésére.

A Magyar Fejlesztési Bank és a Prima Primissima Alapítvány 2007-ben hívta életre a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriáját. Az elismerést azok a 33 év alatti fiatal tudósok kaphatják, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója köszöntő beszédében elmondta: „Büszkék vagyunk rá, hogy 2022-ben is olyan fiatal tudósok munkáját ismerhetjük el, akik a világ bármely tudományos közösségében megállnák a helyüket. Nagy reményeket fűzünk hozzá, hogy pályafutásuk töretlen lesz és kiteljesedve olyan értéket teremt, ami a mi, vagy a gyermekeink életét is jobbá, szebbé teheti majd. Az MFB által odaítélt díj pedig jelképes hozzájárulás ahhoz, hogy kitartsanak a hivatásuk mellett.”

Tovább a közleményre.