hu / en

Sportközgazdasági konferencia a Közgazdaságtudományi Intézet szervezésében

A 6th International Sport Economics & Sport Management (SESM) Conference május 25-26-án került megrendezésre a Humán Tudományok Kutatóházában. A házigazda szerepét a Közgazdaságtudományi Intézet látta el, amely így lehetőséget adott a magyar sportgazdasági kutatók, valamint kutatásaikhoz sport adatot használó KTI-s kollégák részvételére.

A konferencia során 26 előadást hallgathattak meg a résztvevők. Az előadók közül sokan a világ különböző országaiban (Egyesült Államok, Írország, Németország, Spanyolország) a tudományterület ismert professzorai, fiatal kutatói.

A rendezvény programja rendkívül színes volt: a hatékonyságelemzésektől kezdve a nemi különbségeken át a korrupcióig sportközgazdasági és menedzsment vonatkozásában mindenféle témában hallgathattak előadást a résztvevők.

A konferencia részben az MTA nemzetközi konferenciaszervezési támogatásának felhasználásával valósult meg. A szakmai programok és a kapcsolódó szociális események a résztvevők visszajelzései alapján kiemelkedően magas színvonalúak voltak.
Köszönjük a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontnak, a Magyar Tudományos Akadémiának, valamint a kollégáknak konferencia szervezésében és a zökkenőmentes lebonyolításában nyújtott támogatást!