hu / en

Trends in Organizational Inequality in the 21st Century – workshop és konferencia

 

 

Június 7-9 között a Humán Tudományok Kutatóházában láttuk vendégül a Comparative Organizational Inequality Network (COIN) kutatóit, egy kettő workshop napból és egy nyílt konferenciából álló programsorozat keretében.

A június 8-án rendezett nyílt napon a kutatásvezetők bemutatták a kutatócsoport már megjelent, illetve megjelenés alatt álló, széles nemzetközi kooperáció által létrehozott eredményeiket. Emellett a KRTK felkért hazai kutatói prezentálták a jövedelmi egyenlőtlenségekkel kapcsolatos kutatásaik eredményét.

A workshop napokon négy tematikus szekcióban folyt a közös munka. Összesen 19 előadás hangzott el a nemzetközi társszerzők és vendégek által, akik számos európai ország mellett az Egyesült Államokból, Dél-Koreából és Japánból érkeztek. Továbbá három témakörben (nemi alapú jövedelmi egyenlőtlenségek, az immigráció egyenlőtlenségi vonatkozásai, a hálózatok és kapcsolatok szerepe a munkaerőpiacon) hosszabban is értekezhettük a jövőbeli közös projektekről és lehetőségekről.

 

A résztvevők visszajelzései alapján a szakmai programok kiemelkedően hasznosak voltak, a szociális programok maradandó élményt nyújtottak vendégeinknek, a szervezés pedig rendkívül olajozottan folyt.

 

 

 

 

A szervezők ezúton is köszönik a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontnak a helyszín biztosítását, a Magyar Tudományos Akadémiának a nemzetközi konferenciaszervezési támogatás keretében nyújtott támogatását, illetve a Közgazdaságtudományi Intézet Titkárságának a konferencia lebonyolításában nyújtott támogatást!