hu / en

Intézeteink programja a Kutatók Éjszakáján

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

 

Szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt.

 

Intézeteink az alábbi programokkal csatlakoznak az eseménysorozathoz:

KRTK Világgazdasági Intézet

Idei programunk két egymást követő szekcióból áll, melyeknek témái:

50 éves a Világgazdasági Intézet – Alapkutatásaink régen és most

és

Jólélünk vagy felélünk? Társadalmi kihívások a 21. század elején

Időpont: 2023. szeptember 29. (péntek) 17:00-18:30

Helyszín: 1097 Bp., Tóth Kálmán u. 4., T. épület 4.em. 24. (tárgyaló) / Zoom

 


 

Regionális Kutatások Intézete

A Reginar, a KRTK Regionális Kutatások Intézete angol nyelvű webinárium sorozatának első őszi alkalma 2023. szeptember 29-én, pénteken, 14 órakor lesz, az online esemény egyben a Kutatók Éjszakája  országos rendezvénysorozat része.

A webináriumon “The drivers of regional economic development in Central and Eastern Europe in the pre- and post-pandemic era” címmel Zsibók Zsuzsanna és Egyed Ildikó, a KRTK RKI DTO kutatói beszélnek legújabb kutatási eredményeikről. Felkért hozzászóló Tomasz Kossowski, /UAM, Poznan/ és Egri Zoltán/ MATE/, moderátor Balogh Péter, Intézetünk kutatója és az ELTE TTK oktatója. További részletek és link az online eseményhez a Kutatók Éjszakája oldalán.