hu / en

Tóth Gergő kiemelkedő tudományos munkájának elismeréseként Bárány Róbert díjat kapott

 

Tudományos konferenciával egybekötött ünnepségen adták át a HUN-REN 2023. évi tudományos díjait, az ünnepi eseményt november 9-én tartották a Pesti Vigadóban.

Tóth Gergő, a HUN-REN Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének kutatója kiemelkedő tudományos munkájának elismeréseként Bárány Róbert díjat kapott.

 

Tóth Gergőnek a hálózatelemzés és az ökonometria módszereit ötvöző kutatásai középpontjában az ok-okozati kapcsolatok állnak. A HUN-REN Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont egyik legdinamikusabban fejlődő kutatócsoportjának alapító tagja. A csoport vezetőjével, Lengyel Balázzsal eddig hat közös publikációjuk jelent meg nemzetközi folyóiratokban, emellett több további úttörő tanulmányon dolgoznak együtt a térbeli társas kapcsolathálózatok témakörében. Jelentős tudományos eredmény, hogy a szociális fragmentáció univerzális társadalmi jelenségét kizárólag magyarországi adatok felhasználásával bemutató elsőszerzős tanulmányát a rangos Nature Communications folyóirat közölte.

 

Gratulálunk kutatónknak!

Forrás: https://hun-ren.hu/hirek/