hu / en

Megjelent a Lendület Program 2024-es pályázati felhívása

MTA LENDÜLET PROGRAM
A Magyar Tudományos Akadémia pályázati felhívása
új Lendület-kutatócsoportok létrehozására
2024–2029

 

 

Pályázni továbbra is az alábbi két kategóriában lehet.

A Lendület I (Induló) támogatásra azok a kiemelkedő és folyamatosan növekvő teljesítményt mutató, tehetséges, 40 évnél fiatalabb kutatók pályázhatnak, akik PhD-fokozatukat 2014. január 1. után és 2020. december 31. előtt szerezték meg, és korábban rangos hazai és/vagy nemzetközi posztdoktori vagy kutatási pályázatokon saját kutatási témával, egyénileg vagy kutatócsoport-vezetőként támogatást nyertek.
A Lendület I támogatás csak egyszer nyerhető el.

 

A Lendület H (Haladó) támogatásra azok a nemzetközileg is elismert, tartósan kiemelkedő és növekvő teljesítményű vezető kutatók pályázhatnak, akiknek van kutatócsoport-vezetői tapasztalatuk, vagyis a közelmúltban saját kutatási téma kidolgozására Lendület (I, II), Élvonal- vagy egyéb, a Lendület-támogatással összemérhető nemzetközi pályázatokon támogatást nyertek.

A megpályázható támogatás maximális összege a Lendület I kategóriában átlagosan évi 40 millió forint, a Lendület H kategóriában átlagosan évi 50 millió forint.

A pályázatokat angol nyelven kell benyújtani a Lendület elektronikus pályázati rendszeren keresztül (https://palyazat.mta.hu/lendulet_2024/). Bölcsészet- és társadalomtudományi pályázatok esetében indokolt esetben csak magyar nyelvű pályázat is benyújtható. A pályázati anyagok feltöltésének határideje

2024. február 12. 16.00 (közép-európai idő szerint).