Keresés
Keresés
Close this search box.

hu / en

Hogyan lehet eldönteni, melyik élelmiszer fenntartható?

A Holnapután című rádiós podcastban Benedek Zsófia válaszol

Hogyan lehet eldönteni, melyik élelmiszer fenntartható?

Nincs egyszerű dolga a fogyasztónak, amikor a leginkább fenntartható élelmiszer mellett akar dönteni. Mire érdemes figyelni? A szállításnak, a termelési módnak, esetleg az évszaknak van-e nagyobb jelentősége? A kérdés jobban megvizsgálva sem egyszerű, a Holnapután aktuális vendégével, Benedek Zsófia kutatóval megpróbáltunk választ találni.

 

 

 

Az adásban ezeken túl szót ejtünk arról, hogy

  • miért és hova tűnt el a rendszerváltás óta több mint egy millió gazdálkodó,
  • miért lenne fontos ezt a folyamatot megállítani,
  • mi számít helyi élelmiszernek,
  • miért fontosak a tájfajták,
  • hogyan kapcsolódik a helyi termelő az ország élelmiszer-biztonságához,
  • honnan érdemes beszerezni az élelmiszereinket.

 

 

2025

Jún

08

H

K

Sz

Cs

P

Sz

V

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

6

7

8

9

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

Következő hónap >