hu / en

Hogyan lehet eldönteni, melyik élelmiszer fenntartható?

A Holnapután című rádiós podcastban Benedek Zsófia válaszol

Hogyan lehet eldönteni, melyik élelmiszer fenntartható?

Nincs egyszerű dolga a fogyasztónak, amikor a leginkább fenntartható élelmiszer mellett akar dönteni. Mire érdemes figyelni? A szállításnak, a termelési módnak, esetleg az évszaknak van-e nagyobb jelentősége? A kérdés jobban megvizsgálva sem egyszerű, a Holnapután aktuális vendégével, Benedek Zsófia kutatóval megpróbáltunk választ találni.

 

 

 

Az adásban ezeken túl szót ejtünk arról, hogy

  • miért és hova tűnt el a rendszerváltás óta több mint egy millió gazdálkodó,
  • miért lenne fontos ezt a folyamatot megállítani,
  • mi számít helyi élelmiszernek,
  • miért fontosak a tájfajták,
  • hogyan kapcsolódik a helyi termelő az ország élelmiszer-biztonságához,
  • honnan érdemes beszerezni az élelmiszereinket.