Hogyan lehet eldönteni, melyik élelmiszer fenntartható?
Podcast – Greendex – Holnapután – Petőfi Rádió – 2024. február 5.
Novák Zsombor
Nincs egyszerű dolga a fogyasztónak, amikor a leginkább fenntartható élelmiszer mellett akar dönteni. Mire érdemes figyelni? A szállításnak, a termelési módnak, esetleg az évszaknak van-e nagyobb jelentősége? A kérdés jobban megvizsgálva sem egyszerű, a Holnapután aktuális vendégével, Benedek Zsófia kutatóval megpróbáltunk választ találni.
Az adásban ezeken túl szót ejtünk arról, hogy
- miért és hova tűnt el a rendszerváltás óta több mint egy millió gazdálkodó,
- miért lenne fontos ezt a folyamatot megállítani,
- mi számít helyi élelmiszernek,
- miért fontosak a tájfajták,
- hogyan kapcsolódik a helyi termelő az ország élelmiszer-biztonságához,
- honnan érdemes beszerezni az élelmiszereinket.