hu / en

Nyári Műhely 2024. augusztus 14-15-én Budapesten – Felhívás!

Kedves Kolléga!

A HUN-REN KRTK Közgazdaságtudományi Intézete idén is megrendezi hagyományos nyári műhelyét 2024. augusztus 14-15-én, Budapesten. Célunk, hogy erősítsük a külföldön tanuló-dolgozó fiatal magyar közgazdászok és a hazai kutatók közti szakmai kapcsolatokat és együttműködést.

Az idei lesz a 24. nyári műhely. Az elmúlt években vendégül láttuk a legjobb amerikai és európai egyetemek magyar kutatóit a Berkeley-től a Harvardig, az LSE-től a Bocconi Egyetemig. A korábbi műhelyek programjáról, résztvevőiről ITT találhatsz rövid leírást.

Szeretnénk, ha idén te is jelentkeznél a konferenciára! Korai és befejezéshez közeli projekteket egyaránt szívesen látunk. Jelentkezni absztrakttal lehet június 30-ig a nymuhely@krtk.hun-ren.hu email címen, majd augusztus 1-jéig várjuk a tanulmányt. A közgazdaságtan bármely területéről várjuk a jelentkezőket, foglalkozzanak akár elméleti vagy empirikus, mikro- vagy makroszemléletű megközelítésekkel.

Minden előadáshoz szenior hozzászólót kérünk fel, hogy a résztvevők a közönség kérdésein túl is értékes visszajelzést kapjanak a folyamatban lévő kutatásukról. A konferencia angol és magyar nyelven zajlik Budapesten, élőben.

Kérjük, hogy ha 2024/25-ben az akadémiai munkaerőpiacra készülsz, azt jelezd a leveledben! A szervezés során igyekszünk ezt figyelembe venni (a hozzászólók felkérésekor, illetve megfelelő számú jelentkező esetén külön „job market blokk” szervezésével, ahol hosszabb prezentációkra is sor kerülhetne).

Ha van olyan külföldön dolgozó, PhD-ző vagy PhD-t frissen szerzett magyar kollégád, ismerősöd, aki szerinted szívesen jelentkezne a rendezvényre, arra kérünk, hogy küldd tovább számára ezt a felhívást!

Várunk haza augusztusban!

A szervezőbizottság:

Kóczy László HUN-REN KRTK KTI igazgató, Benedek Márton, Csurilla Gergely, Czaller László, Krekó Judit, Somogyi Róbert, Tóth G. Csaba