hu / en

Regionális központok és várostervezés-fejlesztés – a területfejlesztés 20 éve az EU-ban

2024. május 9-én sikeresen lezajlott a ” Regionális központok és várostervezés-fejlesztés – a területfejlesztés 20 éve az EU-ban “ című konferencia.  A rendezvényen értékelésre került az EU területfejlesztési politikájának hazai megvalósítása, különös tekintettel a regionális központok fejlődésére.

A konferencia panelbeszélgetésének egyik meghívott szakértője Jóna László volt, a KRTK Regionális Kutatások Intézete, Nyugat-magyarországi Tudományos Osztályának tudományos munkatársa, aki Győr városát képviselte.
A beszélgetés során többek között megvitatásra került Győr, mint pólusváros elmúlt 20 éves fejlődése, valamint jelenlegi társadalmi, gazdasági, közlekedési, és környezeti kihívásai. A beszélgetés moderátora Dr. Baráth Etele (regionális- és várostervező építész, volt Európa-ügyi miniszter, MKT szakosztályi elnök) volt.

A konferencia “Lakhatás, lakásépítés, lakáspiac Magyarországon – hogyan formálta a politika a folyamatokat?”  elnevezésű szekcióját Nagy Gábor (RKI ATO) vezette, ahol előadó volt többek között Vígvári András (RKI KÉTO), Vasárus Gábor (RKI ATO) valamint Páthy Ádám (RKI NYUTO). 

A konferencia részéletes programja elérhető a Dél-Alföldi Urbanisztikai Egyesület oldalán.

A rendezvényről készült tudósítás megtekinthető a Szeged TV odalán: