Keresés
Keresés
Close this search box.

hu / en

Öko-innováció a magyar borászatban: Út a fenntarthatóság felé – Fertő Imre és Lekics Valéria írása a KRTK blogban

Fertő Imre – Lekics Valéria
 

A globális borágazat egyre nagyobb kihívással szembesül: hogyan lehet az gazdasági növekedést összehangolni a környezeti felelősségvállalással. A vízfogyasztás és vegyszerhasználat csökkentésétől a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálásáig a borászok világszerte keresik a fenntartható innováció lehetőségeit. Magyarország, amely híres gazdag borkészítési hagyományairól, szintén nem kivétel. Kutatásunkban azt vizsgáljuk, hogyan alkalmazzák a magyar borászatok az öko-innovációs gyakorlatokat, és  az egyes vállalatok stratégiái miben különböznek egymástól.


⮚ Tovább a teljes cikkre

Címlapkép forrása: Portfolio