hu / en

Kézai Petra Kinga és szerzőtársa cikke megjelent a Regional Science Policy & Practice folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Képesek lehetünk bioélelmiszerekkel ellátni az emberiséget? Fertő Imre és Bakucs Zoltán írása a KRTK blogban a Portfolion Tovább olvasom

Tovább olvasom

Varjú Viktor és Óvári Ágnes tanulmánya megjelent a Planning Practice & Research folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Megjelent a Közoktatás indikátorrendszere 2023 és a hozzá tartozó Technikai útmutató, valamint Szemelvények Tovább olvasom

Tovább olvasom

Békés Gábor és Kézdi Gábor Adatelemzés című könyve magyarul is megjelent - könyvbemutató a Corvinuson Tovább olvasom

Tovább olvasom

Kézai Petra Kinga tanulmánya megjelent a Lengyel Tudományos Akadémia Europa XXI című folyóiratában Tovább olvasom

Tovább olvasom

Benedek Zsófia előadása a Magyar Tudomány Ünnepén

A helyi élelmiszerek szerepe a fenntartható élelmiszer-termelésben

Tudomány-népszerűsítő előadás
 

Előadó: Benedek Zsófia biológus-közgazdász

Időpont: 2023. november 13. 18.00-19.00 óra között

Helyszín: Humán Tudományok Kutatóháza – Nagyterem /1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4./

Szervező: MTA Titkárság Kommunikációs Főosztály

A sokféle krízis és a klímapánik korában egyre fokozottabb az érdeklődés a helyi élelmiszerek iránt az aggódó civilek és a döntéshozók körében egyaránt. A kis szállítási távolságnak köszönhetően csökkenő környezetterhelés vagy a helyi gazdaság támogatása mind-mind olyan előny, amely hangzatos, jól kommunikálható. Az előadásban azt járjuk körül, hogy valóban hozzájárul-e a helyi élelmiszer termelése és fogyasztása a fenntarthatósági átmenethez. Miért fontos a fogyasztói tudatosság ebben a kérdésben (is), és mi mindent tehet az átlagember a valódi „zöldítés” érdekében?

Névjegy

Benedek Zsófia biológus-közgazdász, a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, valamint a Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG) kutatója. Több a biodiverzitás és az ökoszisztéma-szolgáltatások védelmével foglalkozó ENSZ-jelentés vezető szerzője, hazai és nemzetközi kutatási projektek résztvevője, vezetője. Rendszeresen együtt dolgozik a Kaposvári Egyetem és a Kislépték Egyesület munkatársaival is. Fő kutatási területét a fenntartható és helyi élelmiszerrendszerek alkotják.


Az előadás élőben követhető (és utólag visszanézhető) lesz  az MTA YouTube-csatornáján.