Keresés
Keresés
Close this search box.

hu / en

Johannes Wachs és szerzőtársai tanulmánya megjelent a Nature Communications szakfolyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Egyre kedveltebbek az ukrán divattervezők – De kinőheti-e összeszerelő üzem jellegét az ország textil- és ruhaipara? Dobos Emese blogcikke Tovább olvasom

Tovább olvasom

Gibárti Sára könyvfejezete megjelent a TÜRKİYE at 100 - One hundred years of the Republic of Türkiye című e-bookban Tovább olvasom

Tovább olvasom

A magyar feldolgozóipar technikai hatékonysági vizsgálata - Bareith Tibor, Baráth Lajos és szerzőtársuk tanulmánya a Közgazdasági Szemlében Tovább olvasom

Tovább olvasom

Az iskolaválasztás dilemmái kisvárosi környezetben - Geambasu Réka, Kovai Cecília és Szőke Alexandra írása a KRTK blogban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Benedek Zsófia: Látlelet a magyarországi bevásárlóközösségekről - a cikk megjelent a Kultúra és Közösség folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Benedek Zsófia előadása a Magyar Tudomány Ünnepén

A helyi élelmiszerek szerepe a fenntartható élelmiszer-termelésben

Tudomány-népszerűsítő előadás
 

Előadó: Benedek Zsófia biológus-közgazdász

Időpont: 2023. november 13. 18.00-19.00 óra között

Helyszín: Humán Tudományok Kutatóháza – Nagyterem /1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4./

Szervező: MTA Titkárság Kommunikációs Főosztály

A sokféle krízis és a klímapánik korában egyre fokozottabb az érdeklődés a helyi élelmiszerek iránt az aggódó civilek és a döntéshozók körében egyaránt. A kis szállítási távolságnak köszönhetően csökkenő környezetterhelés vagy a helyi gazdaság támogatása mind-mind olyan előny, amely hangzatos, jól kommunikálható. Az előadásban azt járjuk körül, hogy valóban hozzájárul-e a helyi élelmiszer termelése és fogyasztása a fenntarthatósági átmenethez. Miért fontos a fogyasztói tudatosság ebben a kérdésben (is), és mi mindent tehet az átlagember a valódi „zöldítés” érdekében?

Névjegy

Benedek Zsófia biológus-közgazdász, a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, valamint a Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG) kutatója. Több a biodiverzitás és az ökoszisztéma-szolgáltatások védelmével foglalkozó ENSZ-jelentés vezető szerzője, hazai és nemzetközi kutatási projektek résztvevője, vezetője. Rendszeresen együtt dolgozik a Kaposvári Egyetem és a Kislépték Egyesület munkatársaival is. Fő kutatási területét a fenntartható és helyi élelmiszerrendszerek alkotják.


Az előadás élőben követhető (és utólag visszanézhető) lesz  az MTA YouTube-csatornáján.