Keresés
Keresés
Close this search box.

hu / en

Can natural gas be made visible, or viable? Szabó John könyvfejezete megjelent a Power Shift - Keywords for a New Politics of Energy című kiadványban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Mennyit érdemes egy magyar borért külföldön elkérni? Csurilla Gergely, Bakucs Zoltán és Fertő Imre cikke a KRTK blogban a Portfolión Tovább olvasom

Tovább olvasom

Content Validity of Conventional Questionnaire-based Measurement of Trust - Bodor Ákos, Hegedüs Márk és Grünhut Zoltán tanulmánya Tovább olvasom

Tovább olvasom

Koós Bálint, Gábriel Dóra és Tátrai Patrik tanulmánya megjelent a Comparative Migration Studies szakfolyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Assessing the readiness of Hungarian cities for autonomous vehicles - Smahó Melinda és szerzőtársai cikke megjelent a Cities folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Post-socialism: still here? Nagy Erika tanulmánya megjelent az Eurasian Geography and Economics folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

Benedek Zsófia előadása a Magyar Tudomány Ünnepén

A helyi élelmiszerek szerepe a fenntartható élelmiszer-termelésben

Tudomány-népszerűsítő előadás
 

Előadó: Benedek Zsófia biológus-közgazdász

Időpont: 2023. november 13. 18.00-19.00 óra között

Helyszín: Humán Tudományok Kutatóháza – Nagyterem /1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4./

Szervező: MTA Titkárság Kommunikációs Főosztály

A sokféle krízis és a klímapánik korában egyre fokozottabb az érdeklődés a helyi élelmiszerek iránt az aggódó civilek és a döntéshozók körében egyaránt. A kis szállítási távolságnak köszönhetően csökkenő környezetterhelés vagy a helyi gazdaság támogatása mind-mind olyan előny, amely hangzatos, jól kommunikálható. Az előadásban azt járjuk körül, hogy valóban hozzájárul-e a helyi élelmiszer termelése és fogyasztása a fenntarthatósági átmenethez. Miért fontos a fogyasztói tudatosság ebben a kérdésben (is), és mi mindent tehet az átlagember a valódi „zöldítés” érdekében?

Névjegy

Benedek Zsófia biológus-közgazdász, a HUN-REN Magyar Kutatási Hálózat Közgazdaság-és Regionális Tudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, valamint a Környezeti Társadalomkutatók (ESSRG) kutatója. Több a biodiverzitás és az ökoszisztéma-szolgáltatások védelmével foglalkozó ENSZ-jelentés vezető szerzője, hazai és nemzetközi kutatási projektek résztvevője, vezetője. Rendszeresen együtt dolgozik a Kaposvári Egyetem és a Kislépték Egyesület munkatársaival is. Fő kutatási területét a fenntartható és helyi élelmiszerrendszerek alkotják.


Az előadás élőben követhető (és utólag visszanézhető) lesz  az MTA YouTube-csatornáján.

 
 
 
2023.11.13. - 2023.11.13. | Humán Tudományok Kutatóháza , 1097 Budapest, Tóth Kálmán u. 4. - Nagyterem