hu / en

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország? Tovább olvasom

Csurilla Gergely, Baráth Lajos és Fertő Imre írása a KRTK blogban a Portfolion Tovább olvasom

Pályázati felhívás intézetigazgató munkakör betöltésére a HUN-REN KRTK Regionális Kutatások Intézetében Tovább olvasom

Tovább olvasom

Toll és papír – matematikusként ennyi elég, hogy valaki megváltoztassa a világot  Tovább olvasom

Csáji Gergely bemutatkozása a Kutatók Éjszakája Brain Star rovatában Tovább olvasom

Magyarország európai éllovas a kínai befektetések terén: de ki jár ezzel jól? Tovább olvasom

Sass Magdolna írása a KRTK blogban a Portfolion Tovább olvasom

Az állam szerepe a kapitalizmus változataiban / The Role of the State in Varieties of Capitalism (SVOC) konferencia Tovább olvasom

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 10! Tovább olvasom

Baráth Lajos, Fertő Imre és szerzőtársuk cikke megjelent az Agricultural Economics című cseh szakfolyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

KTI szeminárium: Amanda De Pirro – Of Shrimp and Men: Innovation, Competition and Product Diversity

KTI szeminárium: T4.23-as előadóban: 2023.05.11., 10.30 

Szerzők: Amanda De Pirro (Lancaster University), Renaud Foucart

Cím: Of Shrimp and Men: Innovation, Competition and Product Diversity

Absztrakt:

We build a model showing how a cost-reducing innovation can hurt the profit of the innovator by decreasing product diversity and strengthening competition. We illustrate this result using data from the shrimp industry. In the late 1990s, a US governmental program designed a new breed reducing the production cost of a variety of shrimp. This innovation gave a temporary boost to the profit of American producers. Over time, other countries abandoned their native production to adopt the new breed. In this catch-up phase, US producers not only lost their cost advantage, but also the market power derived from product differentiation.

Az előadásokra hibrid formában kerül sor zoom felületen, illetve személyesen a T4.23-as előadóban 2023.05.11-én, 10.30.kor hibrid formában.