Keresés
Keresés
Close this search box.

hu / en

A Dunning–Kruger-hatást vizsgálja új tanulmányában Adamecz Anna Tovább olvasom

Tovább olvasom

Lengyel Balázs Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Tovább olvasom

Tovább olvasom

Megjelent a Verseny és szabályozás című sorozat 15. tanulmánykötete Tovább olvasom

Tovább olvasom

Az élelmiszerek tesztelői félre is vezethetik a termékfejlesztést – Így szűrhetők ki a nem megbízható értékelések Tovább olvasom

Tovább olvasom

Békés Gábor és társai cikke a CEPR műhelytanulmány sorozatában jelent meg Tovább olvasom

Tovább olvasom

Fertő Imre és szerzőtársa fenntarthatósági témában írt tanulmánya megjelent a Scientific Reports folyóiratban Tovább olvasom

Tovább olvasom

KTI szeminárium: Amanda De Pirro – Of Shrimp and Men: Innovation, Competition and Product Diversity

KTI szeminárium: T4.23-as előadóban: 2023.05.11., 10.30 

Szerzők: Amanda De Pirro (Lancaster University), Renaud Foucart

Cím: Of Shrimp and Men: Innovation, Competition and Product Diversity

Absztrakt:

We build a model showing how a cost-reducing innovation can hurt the profit of the innovator by decreasing product diversity and strengthening competition. We illustrate this result using data from the shrimp industry. In the late 1990s, a US governmental program designed a new breed reducing the production cost of a variety of shrimp. This innovation gave a temporary boost to the profit of American producers. Over time, other countries abandoned their native production to adopt the new breed. In this catch-up phase, US producers not only lost their cost advantage, but also the market power derived from product differentiation.

Az előadásokra hibrid formában kerül sor zoom felületen, illetve személyesen a T4.23-as előadóban 2023.05.11-én, 10.30.kor hibrid formában.